Al dertig jaar een stabiele factor
In 1980 nam chefkok Peter Koehn in de keuken van de Karpendonkse Hoeve de scepter over. Sindsdien worden zijn naam en die van het restaurant in één adem genoemd. Misschien nog bijzonderder is dat de zaak al die jaren, zonder onderbreking, een Michelinster heeft mogen voeren. Een fraai staaltje stabiliteit. Toch melden zijn gasten dat de geboren Eindhovenaar hen altijd weet te verrassen.
Hij staat dagelijks met enthousiasme in de keuken. “Je bent niet continu met de sterren bezig, ik moest erop worden geattendeerd dat we hem al zolang hebben. Als je iedere dag met passie bezig bent, vliegen de jaren vanzelf voorbij.” Hij ziet het hebben van een ster als “extra drijfveer om de kwaliteit constant te houden”, zei hij eens. “We gebruiken eerlijke producten op een eerlijke manier. Ik wil altijd het product in zijn waarde laten. Ik houd niet van fratsen, maar wel van een kleine knipoog.” Nóg een bewijs dat Peter Koehn een stabiele factor is in het bestaan van de Karpendonkse Hoeve: zijn kreeftensoep staat al meer dan dertig jaar op het menu. Mensen komen er van heinde en verre voor naar Eindhoven.
Inmiddels geniet Peter van zijn pensioen.