Mooie ervaringen smaakte naar meer
Hein Willemsen doorliep na De Rooi Pannen in Tilburg een hele trits gespecialiseerde opleidingen voordat hij in 1986 SVH Meesterkok werd: het hoogst haalbare. “Ik kan wel zeggen dat ik erg fanatiek was, in het buitenland werkte en al mooie ervaringen had gehad. Dat smaakte naar meer, goed voor je ontwikkeling. Zeker als je al jong in je hoofd hebt om voor jezelf te beginnen, is het erg positief als je SVH Meesterkok bent. Dus vandaar.”
In allerlei functies werkte Hein Willemsen vanaf 1977 in gerenommeerde restaurants als Hotel Cocagne, De Karpendonkse Hoeve, De Hoefslag en Prinses Juliana. In Luxemburg, Parijs en Cap d’Agde deed hij zijn buitenlandse ervaring op. Hij won eerste prijzen bij internationale wedstrijden en was zelf vaak jurylid. In 1997 begon hij voor zichzelf in De Hofstee in Bladel. Hij verkocht de zaak in 2011. “Natuurlijk is het belangrijkste wat ik nu doe de lekkerste mosterddillesaus van Nederland maken”, zegt hij. Die wordt ook zeer gewaardeerd in Duitsland, België en Hongarije.