Van commis de rang tot restaurant-manager tot SVH Meestergastheer
Frits van Maaren begon zijn lange loopbaan bij aanvang van de jaren zestig in het Carlton Hotel als commis de rang. Van 1965 tot 1970 werkte hij bij het Apollo Hotel als demi chef de rang om daarna bij Dirk van den Broek horeca de positie van chef de rang te bekleden. Voordat hij in 1988 directeur-eigenaar werd van restaurant In de Nederhoven, was hij nog restaurant-manager bij sportpark De Kegel en Martinair.
Intussen zette hij zich in voor SVH. De uitnodiging om op te gaan voor de titel SVH Meestergastheer sloeg hij aanvankelijk af. “Daar dachten ze dat ik uitermate geschikt zou zijn om die titel uit te dragen als stimulans voor anderen. Maar ik had het enorm druk met mijn eigen zaak en ging er in eerste instantie niet op in”, zegt hij. “Maar het was toch mijn eer te na. Ik volgde de cursus en heb de titel SVH Meestergastheer met veel trots gehaald.” Tot zijn pensionering in 2009 was Frits van Maaren nog docent aan de Middelbare Hotelschool in Amsterdam waar hij met succes de masterclass opzette.
Frits van Maaren overleed op 23 april 2017 op de leeftijd van 73 jaar.