Een van de eerste SVH Meesterkoks
Bert van Schie zat al achtentwintig jaar in het vak toen hij in 1980 opging voor de titel SVH Meesterkok. Hij was daarmee een van de eersten die zich zo mochten noemen. Na de opleiding kok-kelner aan het Haagse Lamgroen, in 1952, werkte hij bij de Beukenhof (2 sterren), de Kieviet (2 sterren) en Oudt Leyden (1 ster), alle in en om Leiden. Na het vervullen van zijn militaire dienstplicht zette hij zijn loopbaan voort bij Hotel Britannia in Vlissingen, de Hilton Hotels in Amsterdam, Rotterdam en Brussel en het Amstel Hotel in Amsterdam.
Op verschillende cruiseschepen van de Holland-Amerika Lijn bevoer Bert van Schie vervolgens vijf jaar lang de wereldzeeën. Weer aan wal koos hij voor het visrestaurant Maritime in Amsterdam, waar hij werkzaam was toen hij de Meestertitel behaalde. Hij werkte daarna acht jaar als chefkok bij het Promenade Hotel in Den Haag en behaalde in die tijd eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale wedstrijden. Zijn laatste avontuur was de overname van een restaurant in Zuid-Frankrijk waar hij met zijn vrouw Lia zeventien jaar lang zijn gasten verwende.