Met 25 jaar horeca-ervaring weet hij van de hoed en de rand
Met vijfentwintig jaar horeca-ervaring kun je zeggen dat Fritz Harig weet van de hoed en de rand. Hij begon in 1982 in een familiecafé als barman, na drie jaar nam hij De Spaanse Ruiter over om er nog zeventien jaar het bewind te voeren. Intussen slaagde hij in 1992 voor de Meesterproef SVH Meesterschenker. Later werd hij food & beverage-manager bij NH Hotels, senior-bartender bij Mövenpick, floormanager bij Center Parcs en tot 2015 barmanager op het Landgoed Duin & Kruidberg. Al in 2006 startte hij Whiskey en Wijn, onder welke vlag hij proeverijen geeft op locatie en whisk(e)yreizen organiseert. Ook is hij regelmatig te vinden achter de Library Bar van het Ambassade Hotel in Amsterdam.
Als lid van het jenevergenootschap probeert Fritz Harig onder meer de jenevers van hun oubollige imago te ontdoen. Hij is een gastheer die gewend is het zijn gasten uit de hele wereld naar de zin te maken. Hij gelooft in het prikkelen van de zintuigen: “Mooie dingen ervaren, zien, voelen, ruiken en proeven, dat is waar het om draait.”