Eduard van der Toolen
Actief in het onderwijs
Biografie
Dit vind ik leuk, dacht Eduard van der Toolen toen hij als jonge jongen met zijn opa en oma dineerde in een restaurant. Het sociale aspect van de horeca trok hem meteen en bepaalde dat hij zijn carrière begon met een vakopleiding. Eduard was jaren maître-sommelier bij Vreugd & Rust, in die tijd een toonaangevende zaak. In deze periode haalde Eduard zijn titel SVH Meestergastheer. Dat inspireerde ook chef Henk Savelberg om voor het hoogst haalbare te gaan. Hij behaalde in hetzelfde jaar zijn titel en zo werd Vreugd & Rust een zaak met twee SVH Meesters. Eduard werkte in zijn loopbaan ook samen met andere SVH Meesterkoks, zoals Cas Spijkers en Robert Kranenborg.
Onderwijs
In 2010 stapte Eduard over naar het onderwijs. Hij is hospitality manager aan het ROC Mondriaan in Den Haag. Hij ziet toe op de kwaliteitsverbetering van de ROC-restaurants en geeft praktijklessen. “Nieuwe studenten verwelkom ik met mijn lint om. De titel zegt ze helaas niet veel. Het lint draag ik ook bij officiële gelegenheden.
Focus op je niveau
Eduard is de broer van SVH Meestergastheer Alfred van der Toolen. Zij zijn de eerste broers met dezelfde SVH Meestertitel. Eduard: “Ik denk dat ik Alfred heb geïnspireerd. Ook andere gastheren heb ik enthousiast gemaakt voor de titel, zoals SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs. Ik heb het altijd leuk gevonden om mensen te motiveren voor het vak. Meesters in spe raad ik aan om hun hoofd niet op hol te laten brengen door het grote geld. Focus eerst op je niveau en op het opbouwen van een goed cv.”
“Ik heb het altijd leuk gevonden om mensen te motiveren voor het vak.”
“Ik heb het altijd leuk gevonden om mensen te motiveren voor het vak.”
Behaalde titels
SVH Meestergastheer
(1996)
Bedrijf
Pijnacker
Zuid-Holland
Nederland
Den-Haag
Zuid-Holland
Nederland