Bernard Tesink
Actief in de horeca
Biografie
Tot teleurstelling van zijn ouders had Bernard Tesink geen interesse in hun dierengeneesmiddelen-onderneming. Nee, Bernard wilde kok worden. Al veranderde dat op de middelbare hotelschool in gastheer. Daar ontdekte hij dat hij meer plezier beleefde aan het contact met de gasten en hoe zij genieten van mooie producten. Toen hij bij hotel des Pays-Bas stage liep, had Bernard een leermeester die hem motiveerde mee te doen aan wedstrijden. Zo werd hij nog gekker gemaakt van het vak.
Snel hogerop
Na het afronden van de hotelschool, ging Bernard aan de slag bij horeca in het hogere segment. Zoals bij de Wilgenplas in Maarssen en hotel-restaurant De Arendshoeve in Bergambacht. Bij die laatste zaak kwam hij binnen als chef de rang, maar algauw volgde hij de maître-sommelier op die vertrok. Wijn had steeds meer zijn speciale aandacht. In 1994 opende Tesink zijn eigen restaurant De Burgemeester in Linschoten dat hij ruim 20 jaar runde. In 2010 kreeg het een Michelinster.
Trainingen aan personeel
Bernard wilde altijd al het hoogst haalbare bereiken. Samen met zijn team werkte hij dan ook toe naar de SVH Meestertitel. “De teleurstelling van mijn ouders is helemaal omgezet in trots, omdat ik eerst ondernemer ben geworden en daarna de SVH Meestertitel heb gehaald. Als wijnhandelaar kom ik bij veel horecazaken over de vloer en geef ik trainingen aan het personeel over wijn. Mijn kennis van gastvrijheid pas ik ook in andere branches toe. Zo heb ik in een bedrijf van bouwmaterialen en bij een MT van een groot bedrijf gesproken over klantvriendelijkheid. Dat ontbreekt er vaak aan. Andere branches kunnen veel van de gastvrijheidsindustrie leren.”
“Mijn kennis van gastvrijheid pas ik ook in andere branches toe”
“Mijn kennis van gastvrijheid pas ik ook in andere branches toe”
Behaalde titels
SVH Meestergastheer
(2014)
Bedrijf
Oudewater
Utrecht
Nederland
Oudewater
Utrecht
Nederland
Amersfoort
Utrecht
Nederland