Theo Clevers
Adviseur of trainer horeca
Biografie
Het bijbaantje in een groentezaak beviel Theo Clevers zo goed, dat hij in deze branche wel verder wilde. Totdat zijn vader, bakker van huis uit, met zijn gezondheid kampte en Theo vroeg hem een paar weken te vervangen in zijn cafetaria. Theo is nooit meer weggegaan. Van de friet en frikandellen deed hij snel afstand om plaats te maken voor ambachtelijk ijs. Theo en zijn vrouw Mill veranderden de cafetaria in Grubbenvorst in een ijssalon waar de ijsbeleving centraal stond. Inspiratiebron waren de goed verzorgde konditoreien die hij op vakanties in Duitsland was tegengekomen.
Nooit bezuinigen op kwaliteit
Theo verdiepte zich in het ijsvak met hulp van bekenden en Italiaanse ijsspecialisten. Ook volgde hij de basisopleiding ijs, gevolgd door ijsspecialist. In 36 jaar tijd bouwden Theo en zijn vrouw Mill een bedrijf op van 7 ijssalons en 1 ijsmakerij met op het laatst 450 medewerkers. In 2020 verkochten ze het bedrijf aan twee medewerkers van het eerste uur. “Ik ben trots dat mensen uit mijn eigen bedrijf de zaak hebben voortgezet. Ik ben altijd op zoek geweest naar het beste, zonder concessies te doen. Ik heb nooit bezuinigd op kwaliteit. Als je zo bezig bent met het beste, wil je ook zelf het hoogst haalbare bereiken. Daarom heb ik in 2002 de SVH Meestertitel gehaald.”
Kennis delen
Theo heeft door de jaren heen zijn kennis gedeeld en vele medewerkers opgeleid. Hij is voorzitter geweest van het Gilde van Meesterijsbereiders en zette zich actief in voor vakwedstrijden. “De nieuwe generatie ijsbereiders wil ik meegeven met trends van de tijd mee te gaan. Maar ook om buiten de gebaande paden nieuwe zaken te ontdekken. En ga altijd op zoek naar de beste producten.”
"Ik ben altijd op zoek geweest naar het beste, zonder concessies te doen"
"Ik ben altijd op zoek geweest naar het beste, zonder concessies te doen"
Behaalde titels
SVH Meesterijsbereider
(2002)