Marcel Janssen
Actief in de horeca
Biografie
Marcel Janssen begon in 1984 IJssalon Florence, omdat hij door een meelallergie als bakker moest stoppen met zijn werk in de familiebakkerij. Gelukkig heeft het ijsvak veel raakvlakken met het bakkersvak, zoals het werken met receptuur, berekeningen en grondstoffen. Marcel volgde ijsopleidingen en kreeg les van onder meer SVH Meesterijsbereider Peter Wolfsen, een autoriteit op ijsgebied.
Vele ijsprijzen
Op zijn eerste ijswedstrijd werd Marcel 12e. Dat vond hij al geweldig. Een jaar later werd hij eerste. Met de jaren zou het meer prijzen regenen, zoals 4x de Gouden IJsspatel, 5x Gouden IJscreatie en 4x IJssalon van het Jaar. Omdat Marcel het hoogst haalbare nastreefde, besloot hij begin jaren 90 om SVH Meesterijsbereider te worden.
IJs met 30% minder suiker, de toekomst
De SVH Meestertitel heeft Marcel veel gebracht. “Ik koester de titel. Er zijn deuren voor me opengegaan, zoals samenwerken met andere SVH Meesters op topniveau. Ik heb het nagerecht verzorgd bij een diner op het Binnenhof, sensationeel om te doen. De titel heeft ook geholpen om de ijssalon van mijn vrouw Marjo en mij verder uit te bouwen. In 2001 kochten we een nieuw pand, een mijlpaal in mijn carrière. Ik ben me altijd blijven verdiepen in mijn vak. Zo heb ik samen met mijn zoon Steff geëxperimenteerd met ijs met 30% minder suiker. Ons streven was dezelfde topkwaliteit schepijs dan die volgens onze traditionele receptuur . We hebben in eerste instantie niks aan onze gasten verteld en gekeken of er eventueel reacties kwamen en niemand heeft verschil geproefd. Na 2 maanden hebben we de wijziging in de publiciteit gebracht, de reacties zijn zeer positief. Eind 2023 neemt Steff de zaak over, een nieuwe generatie. Voor mij een klein stapje terug, want ik blijf nauw betrokken.”
“De titel heeft geholpen om de ijssalon verder uit te bouwen”
“De titel heeft geholpen om de ijssalon verder uit te bouwen”
Behaalde titels
SVH Meesterijsbereider
(1993)