Peter Gertenbach
Actief in de horeca
Biografie
Verkozen tot Meest Markante Horecaondernemers
Peter Gertenbach en Caroline van der Vlies waren meer dan 20 jaar eigenaar van Restaurant Toillus in Amersfoort. In 2010 werden ze verkozen tot Meest Markante Horecaondernemers van Midden-Nederland nadat zij op station Amersfoort café-restaurant Perron 4/5 volgens Tollius openden. Peter Gertenbach zei toen in de krant: ‘Perron 4/5 volgens Tollius is een unieke plek waar reizigers midden in het dynamische decor van een levendig station in alle rust kunnen lunchen of dineren. Hier kunnen zij de tijd even vergeten.’ Partners Peter Gertenbach en Caroline van der Vlies werden geroemd als de eerste ondernemers in Nederland die de stap durfden nemen om op een station een restaurant op niveau neer te zetten. Op die manier zagen zij kans om ook mensen naar het station te trekken die helemaal niet van plan waren om de trein te nemen.
In 2014 namen Gertenbach en Van der Vlies Hotel de Lochemse Berg in Barchem over. Dit was dé plek om hun droom waar te maken: een hotel dat geen hotel is, maar een gemoedelijke Bed & Breakfast waar iedereen zich thuis voelt en geniet van het moois dat de omgeving biedt. Het bijbehorende restaurant biedt veel seizoen- en streekproducten, zoals vlees van bekende boeren en groenten uit de eigen moestuin. In 2016 hebben Gertenbach en Van der Vlies Restaurant Tollius en Perron 4/5 overgedragen aan Barry Hamstra, die al twee jaar samen met Sjef Verbruggen verantwoordelijk was voor de bedrijfsvoering en de dagelijkse leiding.
"Een gemoedelijke Bed & Breakfast waar iedereen zich thuis voelt"
"Een gemoedelijke Bed & Breakfast waar iedereen zich thuis voelt"
Behaalde titels
SVH Wijnmeester
(1992)