Pieter de Ronde
Actief in de horeca
Biografie
Pieter de Ronde was in Europa de eerste chef die het restaurant van een resort – restaurant Cour du Nord van het Hof van Saksen – in korte tijd naar een Michelinster kookte. Zijn loopbaan was hij jaren daarvoor begonnen met verschillende keukenposten in bekende restaurants als Villa Rozenrust, Sancerre en De Hoefslag in Bosch en Duin. Bij dit laatste restaurant met destijds twee Michelinsterren zat het altijd vol en daardoor was de werkdruk continu hoog.
Technisch hoog niveau
Bij restaurant Corona in Den Haag leerde hij een andere dimensie van het vak kennen. Dit restaurant onder leiding van SVH Meesterkok Robert Kranenborg was in die tijd heel vernieuwend en het niveau was technisch erg hoog. Verder werkte Pieter als chef-kok bij restaurant Puccini van hotel De Arendshoeve in Bergambacht en als chef-kok in restaurant Chagall in Leidschendam . Ook heeft hij stage gelopen in The Restaurant van Marco Pierre White in Londen.
Scherp en gretig blijven
Sinds 2014 runt Pieter samen met zijn vrouw Paula het Pieters Restaurant in Bergambacht. In 2021 kregen ze hun eerste Michelinster uitgereikt. “Ik heb altijd de drive gehad om steeds beter te worden. Dat zit in me. Door die drive ambieerde ik ook de SVH Meestertitel. De Meestertitel is een spiegel die je jezelf voorhoudt. Je haalt ‘m niet zomaar even snel. Je moet er 110% voor gaan en scherp blijven, net als elke dag in je restaurant. Dat is ook mijn tip aan nieuwe Meesters. Blijf scherp en gretig. Doe ervaring op bij mooie bedrijven. Zorg dat je eerst voldoende bagage hebt, voordat je chef van zo’n topzaak wordt. En werk daarna aan je SVH Meestertitel.”
“De Meestertitel is een spiegel die je jezelf voorhoudt”
“De Meestertitel is een spiegel die je jezelf voorhoudt”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2009)
Bedrijf
Bergambacht
Zuid-Holland
Nederland
Vermeldingen
Michelinster(ren)
1 MichelinsterGault & Millau
14,5 punten