René Brienen
Actief in de horeca
Biografie
René Brienen mocht op z’n 9e mee naar het werk van zijn vader waar hij medewerker civiele dienst van een ziekenhuis was. Daar zag hij de enorme ziekenhuiskeuken. Hij was meteen verkocht en het bepaalde zijn keuze voor de koksopleiding. De eerste jaren werkte René bij leerbedrijven in de buurt, totdat hij bij sterrenzaak château Neercanne terecht kon. “Fantastisch. Mijn beste leerschool. Deze zaak stond onder leiding van SVH Meesterkok Hans Snijders die streng, maar rechtvaardig was.”
Champions League
Al vrij jong had René zijn eigen zaak, Onder de Boompjes in Roermond en in Roermond. Een eigen zaak betekende eerst te veel hectiek om tijd te steken in de SVH Meestertitel. Toen hij er wel de tijd voor had, haalde hij dan ook de titel. “Het is Champions League-niveau. Ik ben tot het uiterste gegaan, maar ik kan het iedereen aanraden. Het is het ultieme was je in ons vak kunt bereiken. De titel heeft me geholpen voor nieuwe aanwas. Zeker toen we in 1999 ook de Michelinster kregen.”
Ervaring in het buitenland
In 2005 streek René neer op de oever van de Maas in Well met zijn Brienen aan de Maas dat hij met zijn vrouw Marja leidt. Binnen een jaar was er de Michelinster. “Ik vind het prachtig als afwassers doorgroeien doordat ik ze heb laten zien hoe mooi ons vak is. Sommige leerlingen streven zelfs hun meester voorbij! Ik heb het nog steeds met mijn medewerkers over de titel. Het opent deuren die anders gesloten blijven. Als ik nu jong zou zijn, zou ik langer ervaring opdoen in het buitenland. Dat raad ik ook nieuwe Meesters aan, doe een aantal jaren buitenlandervaring op!”
In oktober 2024 sloot Brienen aan de Maas haar deuren, om nog zo’n anderhalf jaar onder de nieuwe naam ‘Aan tafel bij René’ verder te gaan.
“Ik ben tot het uiterste gegaan, maar ik kan het iedereen aanraden”
“Ik ben tot het uiterste gegaan, maar ik kan het iedereen aanraden”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1993)