Jannis Brevet
Adviseur of trainer horeca
Biografie
Zeeland, de habitat van Jannis Brevet
Zeeland is de habitat van Jannis Brevet. Hij deed ervaring op in met Michelinsterren bekroonde keukens in binnen- en buitenland, maar naar Zeeland keerde hij altijd weer terug. Sinds 2001 zwaait hij de scepter bij Inter Scaldes dat onder zijn voorgangster Maartje Boudeling twee sterren verwierf. Brevet slaagde erin de beide sterren te behouden. Hij bevestigde zijn status met het behalen van de officiële titel van SVH Meesterkok in 2012. Zijn belangrijkste inspiratiebron is zijn directe omgeving. De Zeeuwse wateren leveren kreeft, krab, oesters, mosselen en zeebaars en van het Zeeuwse land betrekt Brevet met plezier het zuiglam, zeekraal en lamsoor en de kazen en het fruit uit de polders.
Van Inter Scaldes wordt alom de perfectie geroemd. Woorden schieten te kort om de gerechten die het team van Jannis Brevet zijn gasten voorschotelt te beschrijven. Indrukwekkend, uitgekiend, verfijnd. Als weinig anderen is Brevet in staat om het ene culinaire hoogstandje na het andere op tafel te brengen. Geen wonder dus dat alle gezaghebbende media veel waardering hebben voor zijn kookkunst. In Lekker 2014 prijkt Inter Scaldes op de eerste plaats, GaultMillau kent het Zeeuwse restaurant 19,5 punten toe.
In 2023 werd bekend dat Jannis en zijn vrouw Claudia stoppen met Inter Scaldes. Ze dragen het restaurant en hotel over aan 2-sterrenchef Jeroen Achtien en zijn vrouw Sanne. Na 48 jaar in de keuken te hebben gestaan, waarvan 22 jaar samen met echtgenote Claudia bij Inter Scaldes, is het mooi om op een hoogtepunt te kunnen stoppen, vindt Jannis: “Ik zie uit naar nieuwe uitdagingen op het gebied van advisering om zodoende mijn kennis, ervaring en liefde voor het vak te delen met nieuw talent. Waar een deur sluit, gaat een andere weer open.”
"Kreeft en oesters uit de Zeeuwse wateren, zuiglam van het Zeeuwse land"
"Kreeft en oesters uit de Zeeuwse wateren, zuiglam van het Zeeuwse land"
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2012)