Huub Biro
Actief in de horeca
Biografie
Na de koksopleiding werkte Huub Biro bij toonaangevende zaken in Nederland en België, waaronder restaurant Prinses Juliana in Valkenburg, Scholteshof in Stevoort, Kasteel Wittem in Wittem en Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. Bij elke zaak ontwikkelde hij zich verder in zijn vak. Ook deed hij mee aan prestigieuze kookwedstijden als de Gouden Koksmuts en de Zilveren Champignon, die hij een aantal maal won. “Bij wedstrijden moet je improviseren, je staat voor het blok. Op m’n 19e ging ik al met een Volkswagenbusje vanuit Limburg naar het Drentse Zuidlaren voor een kookwedstrijd.”
SVH Meesterkok en Meesterijsbereider
Voor Huub stond op jonge leeftijd vast dat hij SVH Meesterkok wilde worden, want in die tijd was de titel voor iedere kok met gedrevenheid voor zijn vak heel belangrijk. In 1986 haalde Huub de titel, in 1993 gevolgd door de titel SVH Meesterijsbereider. “Door de titel SVH Meesterkok wilden bedrijven mij graag als chef-kok in huis halen. Het was dus mooie PR. Maar meester zijn is meer dan een titel, je moet elke dag een meester in je vak zijn.”
IJsmaker in ijssalons
Op zoek naar vrijheid zonder iemand boven zich, opende Huub in 1999 zijn eigen zaak Ca’del Biro in Maastricht waarvan hij 18 jaar eigenaar was. Daarna had hij nog 5 jaar Trattoria Senza Nome. De laatste jaren is Huub eigenaar van twee ijssalons, Luna Rossa I en II in Maastricht. Hij maakt er ijs volgens eigen recept. “Ik had geen ervaring met een eigen ijssalon, maar ik had wel passie voor het ijsvak. Met passie en veel energie kun je veel bereiken. In het koksvak en in het ijsvak.”
"Meester zijn is meer dan een titel, je moet elke dag een meester in je vak zijn"
"Meester zijn is meer dan een titel, je moet elke dag een meester in je vak zijn"
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1986)SVH Meesterijsbereider
(1993)
Meer relevante informatie
Bedrijf
Maastricht
Limburg
Nederland
Maastricht
Limburg
Nederland