Tweesterrenkok werd reizend cuisinier
Constant Fonk trok in 2000 na vijfentwintig jaar de deur van de Oude Rosmolen in Hoorn achter zich dicht om ‘reizend cuisinier’ te worden. In 1986 had Michelin hem onderscheiden met één ster, in 1990 gevolgd door een tweede die hij tot de sluiting van zijn zaak zou weten te behouden. Liefhebbers loopt nog het water in de mond bij de gedachte aan zijn beroemde voorgerecht: een krokant gekarameliseerd soesje gevuld met een mousse van ganzelever dat met de hand werd gegeten.
Voor hem is gastronomie ‘de totale beleving van goed eten en wijn in het juiste gezelschap. Het is eigenlijk een complex van factoren. In spannend eten contrasteren ingrediënten, structuren, smaken, kruiden evenals in echte wijn.’ De aandacht van Constant Fonk gaat daarbij ook uit naar gezonde voeding. Hij stelde speciale menu’s vol gezonde, verantwoorde voeding samen. Fonk was jarenlang actief als lid, bestuurslid en Gildemeester van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.