Rudolf Bos
Actief in de horeca
Biografie
Rudolf Bos volgde de koksopleiding in Friesland. Toen hij bij Kaatje bij de Sluis in de leer ging, kwam hij voor het eerst in aanraking met fine dining en Michelinsterren. Dit was het niveau wat hem aansprak, wist hij algauw. Hij werkte bij sterrenzaken als De Bokkedoorns, De Hoefslag en bij driesterrenzaak Lucas Carton in Parijs. Terug in Nederland werd hij sous-chef van Kasteel Wittem, later chef-kok bij restaurant De Wanne in Ootmarsum. Dit restaurant kookte hij naar een Michelinster.
Alles op alles zetten
In diezelfde tijd zette Rudolf alles op alles om de titel SVH Meesterkok te halen, want hij was ambitieus. Met hard werken (en stress) lukte hem dat. Terwijl hij amper tweede helft 20 was had hij al een Michelinster én de titel SVH Meesterkok. Na De Wanne stapte Rudolf over naar De Kersentuin in Amsterdam om daarna internationale ervaring op te doen in Zuid-Afrika. Na vijf jaar keerde hij terug om bij brasserie Flo in Amsterdam chef te worden. Veertien jaar legde hij zich hier toe op de ambachtelijke Franse keuken. In 2022 vroeg SVH Meesterkok Joris Bijdendijk of hij het team bij Wils Bakery Café wilde komen versterken.
Terug naar de basis
“Onder de bezielende leiding van Joris Bijdendijk maken we bij Wils Bakery Café op ambachtelijke wijze alles zelf. Om SVH Meesterkok te worden, moest ik zelf brood bakken en nu doe ik dat weer. Ook mijn patisserie-kennis kan ik hier kwijt. Ik ben terug bij de basis en ik vind het fantastisch om mee te maken.”
"Ik kan nu nog een keer vlammen!"
"Ik kan nu nog een keer vlammen!"
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1991)
Meer relevante informatie
Vermeldingen
Gault & Millau
13 punten