Rudolph van Veen
Actief in de horeca
Biografie
Zowel Meesterkok als Meesterpatissier
Als 12-jarige jongen wist hij dat hij kok wilde worden. Hij zat nog op school toen hij al deelnam aan allerlei kookwedstrijden in binnen- en buitenland. Rudolph van Veen studeerde in 1985 als beste leerling af aan de Culinaire School van Breda. Hij werkte in Zwitserland, bij Cas Spijkers en Huize van Wely. Vier keer sleepte hij een eerste prijs in de wacht tijdens de Zilveren Koksmuts wedstrijden en won hij medailles als lid van het Nederlands Koksteam en het Nederlands Patisserie Team in Frankfurt, Londen, Basel, Lyon, Sydney, Luxemburg en Singapore. Tussen 2000 en 2011 was Rudolph jaarlijks actief als jurylid tijdens de ‘National en World Pastry Team Championships’ in de USA. En verzorgde hij gastlessen aan de ‘Culinary Institute of America’ in New York, en het ‘World Pastry Forum’ in Phoenix en Las Vegas. Dankzij zijn Internationale contacten mocht hij in 2005 het dessert verzorgen tijdens het ‘Gouvernors Ball’ na afloop van de Oscars uitreiking in Hollywood.
Rudolph van Veen is bij het grote publiek vooral bekend door zijn optredens op televisie. Vanaf 2000 was hij te zien als kok in het RTL programma Life & Cooking en later als presentator van The Taste of Life waarvoor hij de hele wereld afreisde. Rudolph is een van de grondleggers van de Nederlandse foodzender 24Kitchen waarvoor hij sinds de start in 2011 vele programma’s maakt, waarvan Rudolph’s Bakery de langstlopende serie is.
In 2017 lanceerde hij het online leefstijlplatform FoodFirst Network dat inmiddels door Albert Heijn is overgenomen. Rudolph is nog steeds als een van de specialisten verbonden aan het inmiddels tot Leefstijlcoach app omgebouwde platform.
In oktober 2020 opende in samenwerking met Intratuin Halsteren de eerste ‘Rudolph’s Bakery Cafe & Shop’, waar bezoekers dagelijks kunnen genieten van versgebakken lekkernijen in de typische sfeer van het tv-programma.
Rudolph van Veen is auteur van 15 succesvolle kook- en bakboeken waarvan ‘Rudolph’s Bakery 2’ , uitgebracht in oktober 2021, de meest recente is.
Rudolph van Veen is een enthousiast en luchtig verteller, spontaan en weet zijn culinaire kennis heel toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is een veel gevraagd spreker, dagvoorzitter en culinair entertainer tijdens zowel zakelijke als publieke evenementen en stond al meerdere malen met een avondvullende show in de Nederlandse theaters.
Rudolph is ambassadeur van Nationaal Plan Kinderhulp.
"Bekend van optredens op televisie"
"Bekend van optredens op televisie"
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1995)Meester Patissier
(2010)
Meer relevante informatie
Management & alle zakelijke contacten
Talent Avenue
maurice@talent-ave.nl
www.talent-ave.nl