Soenil Bahadoer
Actief in de horeca
Biografie
Soenil Bahadoer was als kind al gefascineerd door koken. Hij genoot ervan maaltijden te bereiden met het hele gezin en stond al jong zelf achter het fornuis. Hij ging dan ook naar de kokschool en werkte als leerling-kok bij sterrenrestaurants Du Chateaux, Parkheuvel en Scholteshof in België.
Na twee Michelensterren een SVH Meestertitel
In 1995 werd Soenil mede-eigenaar van restaurant De Lindehof, later eigenaar. In 2004 was er de eerste Michelinster, een paar jaar later de tweede. “Die tweede Michelinster gaf zoveel energie! Toen voelde ik me echt klaar voor de SVH Meestertitel. Ik had er altijd tegenop gekeken. Door die tweede ster besefte ik dat ik alles van A tot Z wist. Ik verwende gasten al vele jaren. Dan was het toch appeltje-eitje om de examinatoren van de Meesterproef te verwennen samen met mijn team? De titel halen was een jongensdroom.’ In 2020 riep Gault&Millau Soenil uit tot Chef van het Jaar en in 2021 bereikte hij de 58e plaats in de World Best Chef Top 100.
Blijf leren!
Door de titel voelt Soenil nog meer de verantwoordelijkheid om het stokje door te geven en een voorbeeld te zijn voor de jeugd: “Ik wil ze laten zien wat je kunt bereiken in dit vak. Soms ontmoet ik jongeren bij wie het in het leven tegenzit. Ik nodig ze uit om in de keuken te komen kijken, want ik wil ook juist deze jongeren een kans geven. Als ze leerling bij ons worden en later bij andere SVH Meesters verder gaan met hun carrière, ben ik helemaal trots! Tegen iedereen die de Meestertitel ambieert heb ik als tip: zorg dat je de basis door en door beheerst, en blijf leren. Stap er niet te snel in.”
“Ik wil laten zien wat je kunt bereiken in dit vak”
“Ik wil laten zien wat je kunt bereiken in dit vak”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2015)
Vermeldingen
Michelinster(ren)
2 MichelinsterrenLekker 500
#11Gault & Millau
18 punten