Ton Pinxten
Adviseur of trainer horeca
Biografie
Fascinerend wat mijn moeder in de keuken uitspookte
“Als klein kind was ik voortdurend bij mijn moeder in de keuken te vinden. Ik vond het fascinerend wat zij daar allemaal uitspookte”, zegt Ton Pinxten. Alles wat met gastronomie te maken heeft, zit hem in het bloed. Hij werkte bij Chalet Royal en bij restaurant Prinses Juliana en tussendoor bij een restaurant in Zwitserland waar hij zijn vrouw ontmoette. Cas Spijkers haalde hem naar De Swaen. “Het was kei- en keihard werken, maar we gingen dan ook voor een ster. Die kwam er in 1980. Een jaar later kwam er een tweede ster bij.”
Heel anders waren zijn verbintenissen met Muziekcentrum Vredenburg, Ahold en Maison van den Boer. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon. Landgoed Wolfslaar zocht een exploitant. Sinds 2000 vormde Ton Pinxten samen met Edwin Raben er de stuwende kracht. Vijf jaar later kwam de Michelinster. Een droom die uitkwam. Kei- en keihard werken, ook hier weer. En passie. En realiteitszin. Toen de crisis hardnekkig bleek, verlaagde Pinxten de prijzen om een breder publiek aan te spreken.
In 2019 besluit Ton Wolfslaar te verkopen. Hij is vervolgens gestart met het adviesbureau Pinxten Gastronomie & Gastvrijheid Consulting en blijft dus werkzaam in de gastvrijheidsindustrie.
"Keihard werken. Passie. Realiteitszin"
"Keihard werken. Passie. Realiteitszin"
Behaalde titels
SVH Meestergastheer
(1990)SVH Wijnmeester
(1988)SVH Meesterkok
(1986)
Bedrijf
Utrecht
Noord-Holland
Nederland