Wim Wolfs
Adviseur of trainer horeca
Biografie
“Ik word kok en ga naar Zwitserland”, zei een maatje op de ambachtsschool tegen Wim Wolfs. Leuk verhaal, dacht Wim, dan doe ik dat ook! Hoewel hij nooit naar Zwitserland is gegaan, is Wim wel kok geworden. In de jaren 90 werd hij zelfs SVH Meesterkok.
Naar hoger niveau tillen
Na de vakopleiding en militaire dienst ging Wim aan de slag bij de gloednieuwe zaak De Hovel in Goirle. Hij bleef er 22 jaar, de laatste 8 jaar als eigenaar. Begonnen als een bistro tilde Wim De Hovel naar een hoog niveau. “Mijn drijfveer was een goed restaurant runnen. Ik volgde daarom cursussen om mezelf steeds te verbeteren. Automatisch ging het niveau van het restaurant mee omhoog. Door die cursussen en verdieping haalde ik ook de SVH Meestertitel. De titel heeft me veel gebracht. Het motiveerde me om eigenaar van het restaurant te worden. In al mijn jaren bij De Hovel heb ik vele leerlingen begeleid die nu chef-kok zijn. Zo is SVH Meesterkok Marcel de Leeuw hier als leerling begonnen. Ook tijdens zijn eerste jaar bij de Sterklas heb ik hem begeleid.”
Samen koken en gezelligheid
Om het zaaltje achter het restaurant rendabel te maken, begon Wim halverwege de jaren negentig een kookstudio voor kookcursussen. Hij boorde daarmee een succesvolle groeimarkt aan. Voor de eeuwwisseling besloot hij zich alleen te richten op zijn kookstudio. In zijn huidige kookstudio Meet + Eat geeft hij kooklessen, feestjes en bijeenkomsten waarbij samen koken, gezelligheid en genieten centraal staan. Zo brengt hij zijn kennis en inzichten over aan andere bevlogenen.
“De titel motiveerde me om eigenaar van het restaurant te worden”
“De titel motiveerde me om eigenaar van het restaurant te worden”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1993)