Ron Blaauw van Ron Gastrobar en Hans Duijf van Pasta e Basta in Amsterdam zijn de samenwerking met elkaar aangegaan. Blaauw wordt als adviseur, samen met de huidige chef-kok Tom smit, verantwoordelijk voor de culinaire Italiaanse invulling van het beroemde restaurant in de grachtengordel. “Voor onze gasten willen wij graag een extra stap maken met de gerechten, zodat entertainment en keuken beide groeien naar een nog hoger niveau”, aldus creatief directeur Hans Duijf.
Pasta e Basta
Pasta e Basta is het wereldwijd bekende Italiaanse restaurant met zingende bediening in het hartje van Amsterdam. Het restaurant is gevestigd in de gouden bocht van het Spiegelkwartier omgeven door kunstgalerieën en antiekwinkels. Dit jaar verwacht het restaurant de miljoenste bezoeker te ontvangen. De keukenbrigade staat onder leiding van chef-kok Tom Smit. Tom groeide op in Ventimiglia (Italië) en deed ervaring op in gerenommeerde restaurants. Zo werkte hij samen met SVH Meesterkoks Imko Binnerts en Onno Kokmeijer. Ron Blaauw over de samenwerking met Hans Duijf: “Deze samenwerking sluit volledig aan op de weg die ik momenteel ben ingeslagen. Beleving en zang staat bij Pasta e Basta op nummer 1 in combinatie met mooie Italiaanse gerechten met super versie ingrediënten, geserveerd in een goed tempo.”