SVH Meestergastheer Said Maher en zijn vrouw Marjolein Woerlee ontvingen maandagavond op Landgoed de Holtweijde in Lattrop-Breklenkamp de Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen.
SVH Meestergastheer Said Maher is samen met SVH Meesterkok Jelle Wagenaar eigenaar van restaurant het Seminar. Marjolein Woerlee zwaait de scepter in het nabijgelegen theehuis de Karmeliet. Zij hebben de prijs gewonnen omdat zij als bevlogen horeca-echtpaar een voorbeeld zijn voor de horecabranche. De jury roemde hen om hun gedrevenheid, optimale gastvrijheid en de aandacht die zij hebben voor hun medewerkers. Said en Marjolein zijn blij met hun prijs. Said: “We hadden er totaal niet op gerekend. Hartstikke mooi dat we deze prijs gewonnen hebben! Gastvrijheid is ons vak, we zijn er elke dag mee bezig, om het mensen naar hun zin te maken, verrassend te zijn en net een stapje verder te gaan dan ze verwachten.”
Normaliter is een onderneming succesvol runnen al een opgave: Said en Marjolein runnen er feitelijk vier. Naast de genoemde bedrijven verzorgen zij met Jelle Wagenaar ook nog workshops in hun kooktheater en werken ze aan een vernieuwde webshop waar talloze eigen producten en typische streekproducten te bestellen zijn. Ricardo Eshuis, directeur SVH, heeft bewondering voor het horecastel en voor de tomeloze inzet van Said: “Naast het runnen van de bedrijven heeft Said nog tijd om zich sterk te maken voor het opleiden van nieuwe talenten. Hij is lid van de Commissie Meesterproef voor SVH Meestergastheer en draagt op die manier bij aan het uitdragen van het prachtige vak van gastheer/gastvrouw.”
Klasbak 2015
Het diner op Landgoed de Holtweijde vormde de afsluiting van de 34ste editie van de Tour Culinair. Deze tweedaagse fietstocht van in totaal 250 kilometer werd dit jaar verreden in Twente. Tijdens de Tour Culinair maakt het peloton promotie voor horeca, toerisme en recreatie. Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair verreden wordt de Klasbak trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‘klasbakcriteria’. Deze criteria zijn: de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega’s, houdt zich bezig met vakbekwaamheid en onderscheidt zich in positieve zin duidelijk van andere ondernemers. De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‘goede, slimme wielrenner’. De Klasbaktrofee bestaat uit twee prijzen: een cheque van SVH ter waarde van €1.000 en een Klasbakarrangement van de Tour Culinair ter waarde van €1.000. De prijzen werden overhandigd door Ricardo Eshuis, directeur SVH, en Ton Lenting, voorzitter van Tour Culinair.