Edwin Kats
Actief in de horeca
Biografie
Het fenomeen SVH Meesterkok leerde Edwin Kats op een bijzondere manier kennen. Als 16-jarige was hij op school getuigen van de meesterproef van Cas Spijkers toen hij daar de afwas deed. Stel je eens voor dat ik ook SVH Meesterkok zou worden, droomde Edwin toen. Ruim tien jaar later was hij een van de jongste SVH Meesters ooit.
Meer eigenaar dan chef
Om dit snel te bereiken wist Edwin dat hij bij gerenommeerde chefs en bedrijven in het hoge segment moest gaan werken, om zich het vak echt eigen te maken. In zijn geval bijvoorbeeld bij SVH Meesterkoks Cas Spijkers en Robert Kranenborg. “Ik wil jonge, ambitieuze koks graag meegeven dat ze er ook voor zorgen dat ze bij een gerenommeerde chef in een toonaangevende zaak het ambacht leren. Een zaak met Michelinster en/of waar een SVH Meesterkok werkt en waar ze nog ambachtelijk koken. Investeer daarin!”
Zet jezelf op de kaart
Na gewerkt te hebben bij Cas Spijkers, verdiende Edwin in restaurant La Rive twee Michelinsterren. Daarna vertrok hij naar het buitenland, naar Libanon en China. Terug in Nederland opende hij in 2013 de deuren van zijn eigen restaurant: restaurant Noble in Den Bosch. In 2018 aangevuld met restaurant Noble Kitchen. Beide met een Michelinster. Edwin bezit verder twee cateringbedrijven en is inmiddels meer eigenaar dan chef. Al staat hij nog vaak in de keuken. “Ik spoor koks met ambitie aan om ook voor de SVH Meestertitel te gaan. Om zichzelf zo op de kaart te zetten en te laten zien dat ze dat niveau beheersen.”
“Kies voor een gerenommeerde chef bij een toonaangevend bedrijf”
“Kies voor een gerenommeerde chef bij een toonaangevend bedrijf”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1993)
Meer relevante informatie
Bedrijf
's-Hertogenbosch
Noord-Brabant
Nederland
Cromvoirt
Noord-Brabant
Nederland
Vermeldingen
Michelinster(ren)
1 Michelinster (Noble Kitchen)Lekker 500
#81 (Restaurant Noble)Gault & Millau
15,5 punten (Restaurant Noble)Gault & Millau
14 punten (Noble Kitchen)