Harald Hovenkamp geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

31 oktober, 2018

Harald Hovenkamp geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op 30 oktober 2018 is Harald Hovenkamp, restaurantmanager en mede-eigenaar van Restaurant & Résidence Kaatje bij de Sluis* in Blokzijl, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Hovenkamp runt Kaatje bij de Sluis al bijna 20 jaar samen met zijn compagnon en chefkok Peter Postma.

Meesterproef
SVH Meestergastheren Saïd Maher (Het Seminar, Zenderen) en Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen op 30 oktober de Meesterproef in Blokzijl af. De commissie heeft ter afsluiting van het Meestertraject een dag meegelopen en Harald op meer dan 100 punten beoordeeld. Aan het einde van deze dag beoordeelde zij Harald Hovenkamp als Meesterwaardig en een ware ambassadeur voor het vak. ‘’Harald en Peter hebben een stabiele zaak neergezet waar de gast centraal staat. Ze leveren al jarenlang samen met hun goed getrainde team constante kwaliteit in zowel de bediening als in de keuken. Als een geoliede machine werkt het team samen, waarbij Harald zijn kennis en kunde gedreven overdraagt aan de nieuwe generatie, waarbij de gast en de gastbeleving speerpunten zijn.’’

Bekroning
Voor Hovenkamp is na bijna 30 jaar in het vak als gastheer de tijd gekomen om deze praktijkervaring te bekronen met een Meestertitel. ‘’Deze titel is een erkenning van mijn vakkennis, ambitie, doorzettingsvermogen, opmerkingsvermogen, improvisatietalent, besef van dienstbaarheid en mijn tactvolle vlotheid in het omgaan met gasten. Ik ben dan ook zeer vereerd deze mooie titel te hebben behaald en te kunnen uitdragen’’. Binnenkort vindt de feestelijke inauguratie plaats. Harald mag zich hierna de 43ste SVH Meestergastheer van Nederland noemen.