Marcel de Leeuw beste leermeester van Amsterdam

15 september, 2016

Marcel de Leeuw beste leermeester van Amsterdam

Tijdens de aftrap van het nieuwe schooljaar van de Sterklas op 12 september is SVH Meesterkok Marcel de Leeuw gelauwerd als beste Amsterdamse horecaleermeester 2016. De Leeuw had een warme lunch bereid voor de 22 nieuwe Sterklassers in de Sky lounge van het Double Tree by Hilton Hotel. Daar is hij executive chef en verantwoordelijk voor alle ‘food & beverage’ in het hotel. Tevens is hij voorzitter van de Stichting Sterklas, de tweejarige mbo+-opleiding van het ROC van Amsterdam voor jonge talentvolle koks.

Het ROCvA onderscheidde het Double Tree by Hilton Hotel bovendien met de titel beste Horecaleerbedrijf van Amsterdam 2016, vanwege het hoge gastvrijheidsniveau en de kwaliteit van het leerbedrijf.

Tekort aan topkoks
Tijdens de lunch waarschuwde SVH Meesterkok Theo van Rensch, hoofd van de opleiding Sterklas, voor een tekort aan topkoks in Nederland. “Jonge topchefs zijn nog nooit zo gewild geweest. Het is belangrijk dat er de komende jaren meer worden opgeleid, om de kwaliteit van de Nederlandse horeca ook in de toekomst op hoog niveau te houden.”